Er jeg forelsket?

Er jeg forelsket? Det er måske et spørgsmål, som du har stillet dig selv en gang eller to på det sidste. Du er heldigvis ikke ene om denne forvirring, og vi vil forsøge at givet dig svaret på dit spørgsmål: Er jeg forelsket? I denne guide kan du teste, om du er forelsket i ham den søde fyr fra klassen. Du finder svar på:

  • Hvordan ved jeg, om jeg er forelsket?
  • Hjernen fortæller dig, om du er forelsket
  • Er jeg forelsket? 5 klare tegn på forelskelse
  • Hvad betyder det for min krop, hvis jeg er forelsket?
  • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er forelsket?

Forelskelse er en følelse, som mange af os oplevelser mindst én gang i vores liv. Forelskelse kommer som en stærk energi med større følelser, som får vores krop og sind til at agere på forskellige måder. Men hvordan kan du egentlig lære at forstå dine følelser, så du kan finde ud af, om du er forelsket? Læs med og find ud af, hvordan du aflæser kroppens signaler.

Hvordan ved jeg, om jeg er forelsket?

Mange undrer sig tit over, hvordan man ved, om man er forselsket, og du er måske en af dem. Men hvordan finder du svar på det spørgsmål, som du sikkert spørger dig selv om hver dag: er jeg forelsket? Det kan være svært præcist at sige, hvordan du ved, om du er forelsket. Forelskelse kommer i mange forskellige størrelser og udgaver, og ikke én forelskelse vil være den samme. Derfor kan det også være forvirrende, hvis du mærker andre følelser denne gang.

Når du spørger dig selv “er jeg forelsket” så må det være fordi du kan mærke, at der sker noget i din krop. Og ganske rigtigt, så er forelskelse en ren bombe af energier og nye fornemmelser i kroppen.

Hjernen fortæller dig, om du er forelsket

Hjernen er en vigtig mekanisme, når der handler om at finde ud af, om du er forelsket. Forelskelse handler i stor grad om kemi og kemiske reaktioner, som sker i hjernen. Hjernens pandelapper og midten af hjernen styrer forelskelsen, og her bliver der produceret store mængder af dopamin, som er lykkestoffet i kroppen.

Derfor kan du måske fornemme, at du føler dig mere lykkelige samtidig med, at du spørger dig selv “er jeg forelsket?”. Føler du en anden lykke og en større lykke, så kan det altså være et tegn på forelskelse. Det kan især fornemmes, hvis din lykkefølelse forsvinder, når I er væk fra hinanden.

Samtidig er der en række andre tegn på, om du er forelsket. Både fysiske og mentale ændringer sker, hvis du er blevet forelsket, og derfor skal du lytte til din krop og dit indre velbehag.

Er jeg forelsket? 5 klare tegn på forelskelse

Kan du svare ja til disse 5 tegn, så kan du også svare ja til spørgsmålet “er jeg forelsket?”. Der er nemlig nogle helt klare mentale tegn, der fortæller dig om, hvordan dit følelsesmæssige liv hænger sammen. Først og fremmest smiler du nok hele tiden, og især når du tænker på ham. Har andre nævnt, at du ser mere glad ud for tiden? Eller tager du dig selv i at smile i timerne? Så er du helt sikkert forelsket.

Et andet tegn er, at du ikke kan glemme ham, og ligeså snart I er væk fra hinanden, så savner du ham. Forelskelse rummer en stor tryghed til et andet menneske, og derfor bliver det svært at være væk fra en person, som maner forelsket i. Kan du sige ja til det konstante savn, så kan du også sige ja til, at du er forelsket.

Tredje klare tegn er, at du bare elsker romantik i store doser. Måske du altid har været glad for de romantiske komedier eller sange, men pludselig har du brug for en stor dosis af dette. Forelskelse lader din kreativitet og dine drømme løbe afsted med dig, og derfor giver romantik dig et springbræt til at forestille dig dit fremtidige liv med den søde fyr, som du dater.

Hjernens signaler

Fjerde tegn er et stensikkert et af slagsen. Spørger du dig selv “er jeg forelsket?”, så skal alarmklokkerne ringe, hvis du gør det her. For snakker du om ham hele tiden, så er du uden tvivl in love med ham den søde fyr. Det er selvfølgelig en forudsætning, at snakken går på noget positivt om ham, og går den på det negative, så er han nok ikke den rigtige for dig. Har du lyst til at fortælle om, hvor sød og dejlig han er hele tiden, så er du i dén grad forelsket.

Sidste tegn er, at du ser bort fra alle de ting ved ham, som du ellers altid har hadet hos mænd. Det kan være, at han har skæg, nogle grimme sko eller bare har en dårlig vane med aldrig at stå brættet på toilettet ned. Men nu er du ligeglad. Dette er et sikkert tegn på, at du er forelsket. For forelskelse kan nemlig overskygge alle de ting, som ellers stod på din nej-tak-liste. Så kan du se bort fra hans behårede overkrop, grimme strømper og dårlige madvaner, så behøver du ikke længere spørge dig selv om “er jeg forelsket?”.

Hvad betyder det for min krop, at jeg er forelsket?

Det er ikke kun det mentale, der er på spil, når du gerne vil finde ud af, om du er forelsket. Fysiske tegn er også helt tydelige, og du kan nemt afkode disse, når du gerne vil svare på “er jeg forelsket?”. Forelskelse er en sand rutsjebanetur for dine følelser, og derfor kan humørsvinginger nemt være et tegn på forelskelse. Den ene dag er alt i livet helt perfekt, og den næste dag er alt bare surt. Dette er ofte et tegn på forelskelse, men du skal altid være opmærksom på, om du har menstruation i samme periode.

Følelsen af at være stresset kan også komme af at være forelsket. Forelskelse er en stressproces i sig selv, og de mange hormonelle ændringer og påvirkninger, har også en betydning for mængden af dit stresshormon. Kortisol, som er kroppens stresshormon, stiger når du er forelsket. Dog virker oxytocin beroligende, og dette får du af den fysiske nærhed, som du har med din fyr.

Dine sanser bliver også overstimuleret, og derfor kan du pludselig dufte lang bedre, end du plejer. “Er jeg forelsket?” kan også oversættes til, om du er tiltrukket af hans duft og berøring. Netop sanserne har en stor betydning for vores valg af kæreste, og vi påvirkes af andres feromoner, der udskilles når vi sveder.

Og så kan forelskelse nemt svække din koncentrationsevne. Du hører ikke, hvad veninderne fortæller dig, fordi du bare tænker på ham eller prøver at finde svar på “er jeg forelsket?”. Disse tanker kan løbe afsted med dig, og derfor kan det være svært at holde koncentrationen. Dit hoved bruger kræfter på at udspille forskellige scenarier for jeres fremtid, så måske du skal direkte hjem og se en romantisk film.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er forelsket?

Kan du svare ja til nogle eller måske alle af disse punkter, så kan du sætte et flueben ud fra det store spørgsmål: Er jeg forelsket? Men hvordan du så gør fremover kan være det næste spørgsmål. Det bedste at gøre er selvfølgelig, at du tager en snak med ham den søde fyr om, hvordan du føler, og hvad han føler. Han har det sikkert på præcis samme måde, så hvorfor ikke bare blive kærester?

Du skal til gengæld passe på med ikke at blive forgabt i ham og kontakte ham hele tiden. Lad ham få lidt plads og tid til vennerne, for forelskelsen bliver kun større af at savne i denne fase. Og så skal du huske, at forelskelsen har en ende, og at det hele bliver hverdag på et tidspunkt. Sådan vil det altid være, men husk dig selv på, at dette ikke er nogen dårlig ting. Sådan er det, og så slipper du for at være et stort rod af følelser resten af livet.