Tips til opbevaring af smykker

Har du nogle smukke smykker du har købt fra Goldentime eller en anden smykke webshop, som du er meget glade for og gerne vil have skal forblive pæne i så lang tid som muligt? Så er denne artikel meget relevant for dig. Her vil vi nemlig gå lidt i dybden med hvordan du kan opbevarer dine smukke på så god en måde som muligt.

Emalje Smykker

Emalje er glas og derfor er det vigtigt, at du er meget forsigtig med dine emalje smykker. Emalje kan ikke repareres hvis det tabes og går i stykker, og emalje tåler ikke at blive renset i sølvrens. Emalje smykker bør opbevares separate, så de ikke ligger op af hinanden.

Sølvsmykker

Sølvsmykker bør man rengøre på fast basis, da sølv naturligt oxiderer af vind og vejr. Det er bl.a. fugt der kan resultere i at sølvet oxiderer, så f.eks. sved kan være med til at gøre dit sølv sort, hvis det er i kontakt med sølvet for længe. Derfor er det vigtigt, at du ofte rengører sølvet.

Guldsmykker

Guldsmykker oxiderer ikke, men der er stadig risiko for at guldsmykker for ridser og slitage af at ligge blandet sammen med andre smykker. Derfor er det altid en god ide at opbevarer sine smykker forsigtigt og separat fra hinanden, så de ikke ligger og ridser hinanden. Hvis dit guld skulle have fået en ridse, så kan du tage det med ned til en guldsmed og få ridsen fjernet, så længe den ikke er alt for dyb. Ligeledes kan en guldsmed pudse dit smykke op, hvis det er blevet lidt mat.

Perler

Perler er et naturligt og organisk materiale, som ikke har godt af alle de forskellige skønhedsprodukter vi bruger. Creme, hårlak og parfume kan bl.a. skade perler, så derfor bør du vaske dine perler på fast basis for at få fjernet evt. rester der ligge på perlerne af creme eller andet. 

Diamanter

Diamanter er verdens hårdeste mineral, men diamanten har en egenskab til at suge fedt til sig. Derfor bør man som udgangspunkt rense sine diamanter hver eneste dag for at undgå, at de suger for meget fedt til sig. Som minimum bør du rense dem hver gang du har haft diamanten på.

Forhåbentligt så gav denne artikel dig den viden du havde brug for angående opbevaring af dine smykker uanset hvilket materiale det så er. Overordnet set handler det bare om at opbevarer dem forsigtigt og at rense dem så ofte som muligt.