Lad salaten være det uundværlige tilbehør

Til aftensmaden synes mange, en salat hører sig til. Man må jo ikke glemme at være lidt sund. Er hele måltidet sundt, er det kun et plus. Salaterne bliver ofte de samme hver dag med for eksempel lidt agurk, tomat, peberfrugt og icebergsalat.

Søg inspiration på nettet og hos andre

Vil du være med til at ændre på den ikke særligt varierede salatkultur, kan du starte med selv at finde inspiration på www.madling.dk. Indlæggene med opskrifter på forskellige salater derinde er utallige. Du kommer ikke til at mangle forslag. Med tiden vil du og din familie have fundet jeres personlige favoritter. Salat behøver ikke være en kedelig del af et måltid, som kun er der pga. sundheden. Den kan sagtens klare at være en del af måltidet på en måde, hvor man helst ikke vil undvære den.

Vær fælles om sundheden

Når du er sammen med veninderne, er det garanteret heller ikke altid, I lige får snittet og hakket grøntsager til en salat. Det er forståeligt nok, for der er en million andre ting, som er langt sjovere at beskæftige sig med i selskab med sine bedste veninder. Det er bare så meget nemmere bare at sætte et fad pomfritter eller nachos i ovnen. Er du selv i gang med at vænne dig til at spise en ordentlig salat til hvert aftensmåltid, er det derfor smart at fortælle det til dine veninder. Måske vil de endda inspireres af dig og tage vanen med hjem. Det kan også være overraskende, hvor hyggeligt det er at være i køkkenet med sine veninder. Det er uden tvivl undervurderet, og selv hvis det kun er salaten, I laver selv, er nachos med salat altså sundere end nachos uden salat. Tilmed giver det smagsvariation i retten, i stedet for at det kun er chips, ost og evt. kylling.