3 gode råd når du skal flytte sammen med kæresten

Alting føles så let, når kærligheden er ny, og ingen betingelser har. Men så snart I skal flytte sammen, kan de første gnidninger komme. For når lejligheden skal indrettes og hverdagen falde på plads, skal man kunne hugge en hæl og klippe en tå i parforholdet.

Men hvordan sikrer du, at I får den bedste start, når I skal flytte sammen? Du får Piget.dk’s bedste tips i denne guide.

Start fra nul og flyt i en ny bolig

Det kan være rigtig svært at flytte sammen, hvis man skal flytte sammen i den ene parts gamle lejlighed. Forestil dig din lejlighed, som den er nu. Du har brugt år på at perfektionere den, så den passede til dig. Nu kommer der et nyt menneske med krav til lejligheden. Det er dømt til at give gnidninger.

For begge parter kan lidt føle sig fanget. Den, der havde lejligheden på forhånd, har svært ved at give afkald på tingenes tilstand, mens den part, der skal flytte ind, kan have svært ved at finde sig til rette i en bolig, der allerede er en andens hjem. Ikke deres.

Så hvis I har mulighed for det, så start fra nul i en ny lejlighed, hvor I sammen kan skabe rammerne. Uden nogen parter er forfordelt.

Vær ikke for hård ved hans ting

Vi kvinder kan godt have et blakket ry, når det kommer til indretningen af vores hjem. Hvor mange gange har vi ikke hørt vittigheder om famøse højtalere, der er endt i kælderen?

Men giv din kærestes ting en chance. Ofte kommer fyre med en udstyrspakke uden lige, som vi kan få glæde af. De har nemlig gerne samlet sig en hob af kvalitetsudstyr inden for lyd, skærme og andet teknologi. Og forestil dig lige at se dine yndlingsserier på en überfed skærm i acrylic glas? Vi siger ja tak, ikke sandt?

Køb ting sammen

Det kan være en rigtig god idé at købe ting til lejligheden sammen. På den måde kan man virkelig få fornemmelsen af fællesskab. At I ikke blot er to mennesker med hver jeres bunke af ting.

Så begiv jer ud i den famøse IKEA-test og køb en sofa eller et spisebord sammen. Og prøv at lytte til hinandens argumenter. Det er en kunst i sig selv. For kompromiser er gerne vejen til et godt parforhold.

For det er svært at få tingene til at fungere, hvis man sidder i sit eget lille ringhjørne og ikke engang vil gå ind i midten af ringen og tage en omgang.