Sådan kommer du dig over kærestesorger

Desværre er ulykkelig kærlighed og kærestesorger et uundgåeligt kapitel i alle menneskers liv. Det er forfærdeligt, det gør ondt og det kan vare længe. Man kan føle sig helt knust og fortabt, når man har forestillet sig en fremtid med en, og hele denne fremtid bliver revet fra en på grund af ugengældt kærlighed, fejltagelser eller noget helt tredje. Der er nogle forskellige tricks, du kan bruge, hvis du er så uheldig, at du fået dit hjerte knust. 

Date nogle nye

Kom på en dating side og møde nogle nye mennesker. Det er det allerældste råd i bogen, og det er det, fordi det virker. Du behøver ikke nødvendigvis gå efter en ny kæreste eller forelskelse, men bare det med at komme ud og se, at der er mange derude. Jo flere mennesker du møder, jo større sandsynlighed er der for, at du møder nogen, du synes er spændende. 

I starten kan det godt være, at du bliver nødt til tvinge dig selv ud af døren, men jo mere du dater, jo mere komfortabel bliver du. Det kræver meget tid og tankekraft at date, og du vil ikke kunne sidde derhjemme og have ondt af dig selv. 

Accepter at det tager tid

Det tager tid at komme sig over et knust hjerte. Ligemeget hvor frustreret og utålmodig man bliver, så vil det bare tage tid. En del af processen er at acceptere, at det kommer til at tage tid. Man skal lære at sige til sig selv, at selvom det gør ondt nu, så bliver det bedre. 

Tænk eventuelt på andre kriser i dit liv. Når du er allerdybest i din krise, så tror du aldrig, at det bliver bedre, men det gjorde den dengang, og det vil det også den her gang. 

Husk hvorfor det stoppede

Det værste man kan gøre, for sig selv og sit knuste hjerte, er, at tænke på alt det gode man misser. Man kan hurtigt komme til at ligge derhjemme og tænke på, hvor fantastisk ens eks er. Det sker nemt, når forholdet er kommet på afstand, at man kun husker alle de gode ting, men hvis forholdet er gået i stykker, så er der en grund til det. Husk hvorfor. Skriv eventuelt ned, hvad du var træt af i forholdet, jeres konflikter og så videre. Det kan hjælpe dig med at mindes alle de grunde til, at dette forhold ikke var det rigtige for dig.