Dyrk sport med nedsat syn

Har du nedsat syn, betyder det bestemt ikke at du ikke kan dyrke sport. Selvom det selvfølgelig kan give nogle udfordringer rent praktisk, findes der heldigvis løsninger, som man kan benytte sig af for alligevel at kunne få noget ud af at dyrke sport. Det er nemlig rigtig irriterende, hvis man er den eneste der ikke kan være med veninderne til sport.

Læs med her, og find ud af hvad du kan gøre hvis du har briller, for at gøre sport både nemmere, sjovere og sikrere.

Kend dine begrænsninger

En stor fejl som mange med nedsat syn begår når det kommer til at dyrke sport er, at de ikke erkender deres begrænsninger. Der er intet pinligt ved ikke at kunne være med på det hele, fordi man er nervøs fordi man bruger briller eller kontaktlinser.

Når først man erkender de begrænsninger man har på grund af ens nedsatte syn, bliver det meget nemmere at være med til sport. Har man først selv accepteret at det er sådan ens situation er, bliver det meget nemmere også at få andre til at acceptere det.

Gør brug af hjælpemidler

Selvom du har nedsat syn og det godt kan sætte nogle begrænsninger, betyder det ikke at der ikke findes hjælpemidler derude, som kan gøre det at dyrke sport meget nemmere for dig. Det gælder bare om at gøre så god brug af disse hjælpemidler som overhovedet muligt. I de fleste tilfælde vil andre ikke engang opdage det!

Prøv for eksempel en sportsbrille med styrke, som du kan bruge for eksempel til cykling. Det vil gøre det meget nemmere for dig at være med, og du vil helt sikkert kunne føle dig meget mere sikker når du har dem på, fordi at du vil kunne se godt.

Vær ikke flov over dig selv

Et synsbesvær er ikke noget man skal være flov over, og man skal heller ikke være flov over ens egne begrænsninger i forhold til sin formåen. Der er ikke noget værre man kan gøre end at putte sig selv i en situation hvor man er utilpas eller utryg.

Du skal derfor hele tiden huske på, at du ikke skal gøre noget i forbindelse med sport som du ikke er helt tryg ved. Der er bestemt ikke noget flovt ved pænt at sige fra over for ting, som du kan mærke at du ikke har det helt godt med. Det er meget bedre at gøre det, end at i værste tilfælde måske komme til alvorligt til skade.

Når andre kan mærke at du hviler i dig selv og holder fast i dine standpunkter, vil det blot give dem større respekt for dig. Du skal derfor ikke være bange for at sige nej, da det blot understreger at du hviler i dig selv.

Kender du blot dine begrænsninger, gør brug af de hjælpemidler der findes og hviler i dig selv, vil du helt sikkert få stor glæde ud af at dyrke sport – ligesom dem, der ser normalt.