Tag en uddannelse som personlig træner

Der er utrolig mange fordele ved at dyrke motion. Er du vild med at skulle motivere andre mennesker, når det gælder træning og kost? Er du god til at strukturere og planlægge træning? Så kan det være at en uddannelse inden for træning er lige noget for dig. Læs med her i artiklen for at lære noget om en uddannelse som personlig træner.

Typer af jobs

Når man er en personlig træner, så har man til opgave, at kunne motivere ens kunder til både at have lyst til at dyrke motion samt at skræddersy en plan for den enkelte kundes træning. Man vil derfor også oftest, som personlig træner, arbejde enten i et fitnesscenter eller som selvstændig med eget firma. På uddannelsen har man lært, hvordan kroppen er bygget op. Man har også selv en forkærlighed for motion og træning. Derfor kommer man gennem jobbet til at tale med forskellige målgrupper om deres ønsker og behov. Deraf sammensætter man så efterfølgende et træningsforløb, som er tilpasset den enkelte kundes mål, som de kan opnå gennem fysisk træning. I fitnesscenteret vejleder man dem i, hvordan de forskellige maskiner og vægte skal benyttes. Det vigtigste, når man er en personlig træner er, at få skabt en sjov og effektiv træning, så kunden forbliver motiveret.

Adgangskrav til uddannelsen

Hvis man gerne vil starte på den personlige træner uddannelse, så behøver man ingen forudgående uddannelse eller viden, for at kunne deltage i undervisningen. Dog anbefaler uddannelsesstederne, at man har en smule træningserfaring. Ellers er der kun nogle få adgangskrav, hvis man gerne vil begynde på uddannelsen. Et af adgangskravene er, at man ved uddannelsesstart er fyldt 18 år. Derudover så vil al undervisningen foregå på dansk, så derfor vil det være en forudsætning for deltagelsen, at man kan forstå og tale dansk. Sidst men ikke mindst, så skal man have en smule erfaring med computerarbejde. Har man i forvejen en relevant uddannelse, så er muligt at opnå merit for fitnessinstruktør-delen.  

Undervisning

En undervisningsdag vil bestå af ca. 50% praksis og 50% teori. Dette betyder, at den studerende straks kan omsætte den nylærte teori til praksis i løbet af en undervisningsdag.  Gennem et undervisningsforløb hos Sport & People vil man som studerende skulle påregne mellem tre til seks timer om ugen, afhængigt af ens forudgående viden, hvor man skal lave selvstudier. Man kan derfor også kombinere den personlige træneruddannelse med enten et fuldtidsarbejde eller et andet studie. Ved afslutningen af uddannelsen som personlig træner vil man modtage et europæisk godkendt certifikat.