Organisering med etiketter

Med etiketter er det nemt at organisere. Hvad enten det er på kontoret, i værkstedet, bryggerset, i køkkenet, børneværelset eller på arbejdspladsen er det nemt at skabe orden på en pæn og ensartet måde.

Brug etiketterne til at sætte uden på de opbevaringsbokse, klodskasser, beholdere eller mapper som du gemmer og organiserer dine ting i.

Brug farver og figurer

Når du skal organisere og rydde op, kan det være en god idé at lave et system, som er nemt at huske og genkende. Det kan fx være at designe dine etiketter i bestemte farver, former eller med figurer. Det sidste er måske mest rettet mod børn, men det er ikke desto mindre en meget nem måde, at lære børn at vide hvad der skal være hvor. Tag fx et billede af togbanen og sæt på kassen, hvor I opbevarer togbanen. Du kan også tage et billede af dit barn og sætte på en skuffe, hvor barnets tøj er i. Skal det være mindre barnligt er det oplagt at bruge farver fra den øvrige indretning, som kan gå igen på etiketterne. Der er ingen, der siger, at dine etiketter skal være knaldrøde eller skriggule. Der er mange muligheder for at designe etiketter i præcis de farver, du kan lide. Skal det være så enkelt som muligt kan du bruge transparente etiketter. Vær dog opmærksom på, at de fungerer bedst, når de bliver klistret på en lys flade.

Etiketter til køkkenet

Især i køkkenet kan det være rart at være velorganiseret. Vil du gerne gøre det tydeligt, hvad der skal være på bestemte hylder i køleskabet, skal du bruge etiketter i vinyl. De tåler vand og fugt, som kan opstå i køleskabet. Bliver de våde, kan de bare tørres af med en klud. Det kan fx være du har behov for at vise, hvilke madvarer der passer til forskellige diæter, fx ”uden mælk” eller glutenfrit. I køkkenet kan du også bruge etiketter til at opmærke krukker, hvor du opbevarer tørvarer. Det giver et ensartet og overskueligt udtryk, når dine ting er opmærket med etiketter.

Brug også etiketter på de glas, hvor du opbevarer hjemmelavet saft, marmelade osv. Husk at skrive dato eller udløbsdato på etiketten.

Efterhånden som affaldssortering er blevet et krav i mange kommuner er det rart at kunne sortere affaldet inde i huset. Lav derfor etiketter, der viser eksempler på affaldet og sæt på affaldssystemet i køkkenet.

Etiketter til kontoret

Det er ofte på kontoret, vi gemmer opladere, kamera og diverse tilbehør til vores elektroniske udstyr. Sørg for at holde orden i alle de mange opladere ved at sortere det i kasser, så det er nemt at finde, når du skal bruge det. Ryd løbende op i opladerne, så du ikke gemmer opladere til elektronisk udstyr, som er kasseret for mange år siden. Du kan også sortere efter hvem de forskellige ting tilhører. Sæt etiketter på hylderne/kasserne med udstyret. Du kan også lave kasser med kontorartikler, så det er nemt for dine kollegaer eller familiemedlemmer at finde det de leder efter.

Kom i gang: Find etiketter her