Gode råd til dig, der vil passe på dine tænder

Alle mennesker vil gerne passe på deres tænder. Tandsættet er trods alt noget, der skal følge os igennem hele livet.

Hvordan vi lever og hvordan vi behandler vores tænder har naturligvis indflydelse på, om vores tænder har det godt eller slides hurtigere. For at kunne give dig gode råd til sund tandpleje, har vi talt med vores egen tandlæge i Ishøj, der har hjulpet med at fremhæve gode almene råd.

Børst to gange dagligt

Det er vigtigt, at du starter dagen med at børste dine tænder, når du har spist morgenmad. Det er ligeledes vigtigt, at du børster dine tænder, inden du går i seng.

Når du børster dine tænder, bør du gøre det af en varighed på min. 2 minutter hver gang. Det skal være med til at sikre, du kommer tilstrækkeligt omkring inde i munden. Børst alle sider af dine tænder, så du får renset godt igennem.

Husk desuden at bruge en tandbørste med fluor.

Brug tandtråd

Tandtråd er desværre ikke noget, som bruges i alle hjem. Men det bør det. Tandtråd bør som minimum bruges om aftenen, hvor det er med til at rense skidt ud fra mellem tænderne. Det er nemlig ikke alting, som din almindelige tandbørste kan fange.

Brug gerne en elektrisk tandbørste

Undersøgelser har vidst, at de elektriske tandbørster fjerner mere plak. Faktisk meget mere! Desuden er de ofte med til at modvirke, at folk børster for hårdt og dermed slider på deres tandkød.

Tænk over dine livsstilsvaner

Det kan være rigtig irriterende, når andre blander sig i, hvordan man lever livet. Men! Hvis du har en vane med at ryge, er det ikke bare skidt for dit helbred i alt almindelighed, men også dine tænder. Rygere får ikke bare mere gule tænder, men også dårligere tandkød og generelt flere komplikationer.

Af andre uvaner, bør du være opmærksom på dit indtag af især syre- og sukkerholdige drikkevarer som sodavand, juice og kaffe. Især sodavand kan føre til problemer med huller i tænderne og syreskader. Drik i stedet masser af vand – og begræns indtaget af de syre- og sukkerholdige drikke.