Lær at elske dig selv

I en verden hvor kvinder sundhed ofte bliver målt på deres BMI og taljevidde, har man måske glemt at fokusere på kvinders mentale helbred. Alt for mange kvinder lider nemlig af dårligt selvværd, og det påvirker ikke kun deres selvbillede. Hvad kan det egentlig nytte at bekymre dig om dine bryster, din appelsinhud og dit spaltede hår, når du ikke kan nyde dit eget selskab og bare nyde livet?

Sundhed er mere end kalorier

Mange kvinder gå meget op i, hvad de spiser, og måske nærmere hvor mange kalorier de indtager. Det er ikke ualmindeligt for kvinder at gå med en idé om, at de helst skal fylde så lidt som muligt. Derfor er det heller ikke ualmindeligt at støde på kvinder, der er i en konstant kamp mod deres egen sult. Det paradoksale er, at mange tynde kvinder ofte bliver fortalt, at de skal tage på, selvom det måske slet ikke ligger til dem.

Findes der mon overhovedet en ideel størrelse?

Det er vigtigt at spise sundt, og det er vigtigt at motionere, men er det også vigtigere end at kunne nyde livet og lytte til din krops signaler og behov? Sandheden er, at din sundhed ikke kun kan måles på din BMI.

Nyd dit eget selskab

Mange kvinder går også og frygter for, om de mon nogensinde møder den eneste ene. Det kan for nogle gå så vidt, at det tager overhånd og efterhånden bliver det eneste, der er en drivkraft.

Hvis det lyder bekendt, så trænger du måske til at nyde mere tid for dig selv. Det kan være dejligt at dele livet med andre, og der er bestemt heller intet i vejen for at møde nye mennesker og opsøge kærligheden, så længe du ikke glemmer at tage dig af dig selv også.

Sørg for at dyrke dig selv og dine interesser. Fyld din liv med andet end en søgen på kærligheden. Det kan blandt andet være i form af:

  • Venner og veninder
  • Familie
  • Hobbyer
  • Motion
  • Rejser

Du skal heller ikke være bange for at tage alene på restaurant eller i biografen, fordi vi er vant til at tænke, at det er noget, man gør med andre. Hvorfor skulle det være sådan?

Forkæl dig selv med en ring

Noget af det, som man let glemmer, når man har lavt selvværd, er at forkæle sig selv. Du kan nemlig sagtens forkæle dig selv med fine gaver.

Hvorfor vente på prinsen på den hvide hest for at få dig en smuk ring? Ringe er måske ofte set som et symbol på kærlighed og ægteskab, men det kunne måske også ses som et løfte til dig selv om den kærlighed, du vil give dig selv.