Hvad kan du forvente af din fagforening?

De fleste danskere er medlem af en fagforening. Måske har du været medlem i mange år, uden at tænke så meget over det? Men ved du egentlig, hvad du kan forvente af din fagforening? Dette kan være godt at vide, hvis du en dag står i den situation, at du har brug for din fagforening. Så hvis du gerne vil vide, hvad din månedlige betaling egentlig går til, så læs videre i denne artikel.

Mistrivsel på arbejdspladsen

En meget vigtig del af fagforeningen, som de fleste ikke tænker på, indtil de står i situationen, er hjælp til mistrivsel på arbejdspladsen. Der kan være mange grunde til, at du ikke trives på din arbejdsplads. Måske har du en chef, som ikke behandler dig værdigt? Eller måske bliver du ekskluderet fra fællesskabet på din arbejdsplads? Uanset din individuelle situation, bør du ikke stå i situationen alene. Netop her skal fagforeningen gå ind og støtte dig, såfremt du beder dem om det. Derfor skal du vide, at hvis du kontakter din fagforening i en sådan situation, har du ret til deres hjælp. Hjælpen kan bestå af flere ting. Bl.a. til konsultationer, for at forbedre din psykiske tilstand og finde en vej ud af situationen sammen.

Fagforeningen skal kæmpe for dine vilkår

Der er flere forskellige fagforeninger, som repræsenterer forskellige målgruppe, som oftest er en del af den samme branche, eller det samme fag. Hvis du ikke er medlem af en fagforening, bør du finde en billig fagforening nu. Fagforeningen forhandler nemlig på dine vegne, både for bedre vilkår og løn. Så hvis du oplever, at vilkårene i din branche pludselig bliver bedre, bør du takke og være taknemmelig for din fagforening. En god fagforening varetager disse to punkter med god service. Hvis din fagforening ikke gør, bør du undersøge mulighederne for at skifte.