Pige, drømmer du om et dejligt smil? Så pas på dine tænder

Vi vil alle gerne have et flot smil. Det at have et flot smil er som regel forbundet med, at man har styr på sit liv. Det fortæller noget om, at man er en person, som er sund og passer godt på sig selv. Sådan typisk fortolket i hvert fald. Det er nemlig sådan, at smilet er kendt som det sociale visitkort. Det er med til at åbne døre, fordi det giver indtryk af os i førnævnte forstand og dertil i forlængelse af vores personlighed.

Det er med andre ord en fordel at have et flot smil – og dermed en ulempe, hvis man ikke har det pæneste. Sådan opfatter mange det i hvert fald desværre.

I jagten på det perfekte, som man konstant bombarderes med fra sociale medier, er der mange, som har svært ved at affinde sig med ikke nødvendigvis at have det perfekte smil. Det er ikke bare ærgerligt, det kan faktisk blive en rigtig dårlig spiral. Socialt set kan det nemlig føre til, at man begrænser sig i sociale sammenhænge. F.eks. ved ikke at ville smile med åben mund eller grine højt, da man er bange for at blotte sine tænder. Dermed vil man måske i det hele taget forsøge at holde munden lukket, og dermed heller ikke tale så meget. Det kan alt sammen føre til, at man begrænser sig socialt og ikke lever som en glad og socialt åben person.

Det kridhvide og perfekte smil er ikke repræsentativt

Adspurgt om det ”perfekte” smil fortæller vores egen tandlæge i Risskov, at det ikke er repræsentativt med snorlige og meget hvide tænder. Tænder bliver en smule mindre hvide igennem livet, og mange personer har en smule skæve tænder. Det er helt normalt og er ikke et tegn på at være usund, når det er i en normal grad. Der er dog stadig nogle, der ryger eller lever på en måde, hvormed det går hårdt ud over deres tænder.

For os helt almindelige mennesker er det bedste råd dog at huske de sunde børstevaner, hvor man børster tønderne 2 gange dagligt – altså morgen og aften. Børst her begge gange af 2 minutters varighed og husk at bruge tandtråd til at rense mellem tænderne. Pas derudover dine aftale hos tandlægen, så vil du som regel have et flot, sundt og dejligt personligt smil.