Hvor stor en varmepumpe skal du bruge for at varme dit hus op?

Der er mange fordele ved at skifte dit gamle varmesystem ud med en varmepumpe. En varmepumpe kan i langt de fleste tilfælde give dig en besparelse på din årlige varmeregning på flere tusinde kroner, hvorfor en varmepumpe er en god investering på den lange bane, selvom førstegangsudgiften er høj.

En varmepumpe er desuden nem i drift, da det eneste input, en varmepumpe behøver, er luft og strøm. Du skal derfor aldrig tænke på at genopfylde din varmepumpe eller noget som helst andet, da pumpen vil varme dit hus op helt automatisk med bare strøm og luft.

Når du køber en varmepumpe, er det dog vigtigt, at du køber en model, som passer til din boligs behov, så du er sikker på, at den kan varme hele huset op. Du spørger derfor måske dig selv, hvor stor skal varmepumpen være?

Sådan vælger du den rigtige størrelse

Hvis du vil spare så mange penge som muligt på din årlige varmeregning, er det vigtigt, at du vælger en varmepumpe, som passer lige nøjagtigt til størrelsen på din bolig. Pumpen skal således dimensioneres til at passe til din boligs størrelse, så dit nye varmesystem ikke kommer til at bruge hverken for lidt eller for meget energi.

Derfor er der i de fleste tilfælde behov for at få foretaget en professionel beregning, så den helt rigtige varmepumpe kan findes til dit hus. Hvis varmepumpen er for lille, vil den nemlig ikke kunne varme dit hus tilstrækkeligt op, mens en for stor varmepumpe vil gøre din varmeregning dyrere end nødvendigt.

Ved at kontakte en professionel installatør kan du få et besøg i privaten, hvor installatøren vil udregne den rigtige størrelse varmepumpe. Derved er du garanteret at få en løsning, som passer lige netop til dit hus og husets opvarmningsbehov.