Kæmper du med vintermørkets begrænsninger?

For mange er vinteren en tid, hvor humøret falder helt til bunds. Mange oplever, hvad man kan kalde en form for vinterdepression. Nogen i større grad end andre. Vejret kan påvirke vores humør rigtig meget, og i længden kan man føle sig fanget i de dårlige følelser. Nogle gange kan det blive så slemt, at man ikke kan klare det alene, og så er det helt okay at søge hjælp. Du kan f.eks. tage kontakt til en psykolog eller psykoterapeut Lene Søe, og få professionel hjælp til at takle de problemer, du oplever.

Træthed og dårligt humør

Tit og ofte er en af de største ting, som vinteren påvirker, dit energiniveau. Når en af vores største energikilder, solen, holder sig væk det meste af tiden, er det klart, du kan føle dig ekstra træt i vinterperioden. Og hvis du er træt og uoplagt, kan hverdagsopgaverne, du er vant til, lige pludselig føles uoverskuelige. Og i sidste ende kan du ende i en ond spiral, der leder dig ned i et dybt hul, hvor du ikke har lyst til at lave noget som helst.

Juleferien kan være en kæmpe hjælp

I juleferien har du mulighed for at finde dig selv igen. En god ide er at lave en liste over de ting, du plejer at kunne lide at lave. Se på din lyst som en plante. Den skal dyrkes, og er den helt væk, er du nødt til at så den igen. Ved at lave nogle af de ting, du plejer at kunne lide, opdager du måske noget af glæden, og på den måde kan du måske sætte gang i din lyst igen.

Når du har lyst til at lave ting, vil dit energiniveau automatisk blive højere. Gode ting giver god energi, og så kan du blive klar til at starte hverdagen igen efter ferien.