Sådan skriver du den bedste ansøgning og CV

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være særdeles svært at finde et rigtig godt job. Der er nemlig ofte rift om de gode, ledige stillinger, som der slås op, og derfor kan det være svært at blive indkaldt til en samtale.

Heldigvis er det noget, du kan gøre en indsats for. For dig handler det blot om, at du skal give både dit CV og din ansøgning lidt ekstra opmærksomhed. Og selvom det kan synes som værende en hård proces at gå igennem, så vil den helt sikkert betale sig for dig.

Målret dit CV

Start derfor med at kaste dig over dit CV.

Her er det vigtigt, at du får al den erfaring med, som er relevant for det job, du søger. Det er derfor en misforståelse, at du skal have alt din erfaring på dit CV, i stedet skal du sortere i det, og dermed fortælle om de ting som den stilling, du søger, vil have gavn af i dig. Derfor bør du også lave forskellige CV’er alt efter den stilling, som du søger, netop så det er sikret, at det enkelte skriv er målrettet og passer præcis til det søgte job.

Vær unik i din ansøgning

Hernæst bør du kaste dig over din ansøgning.

Og her er det igen vigtigt, at du sørger for at skrive en målrettet tekst, der virkelig passer til det job, du ønsker. Tag derfor også gerne et kig på virksomhedens hjemmeside. Her kan du nemlig finde frem til en lang række stikord, der viser, at du virkelig passer ind i kulturen.

Vær også gerne alternativ i din tekst. Stop med at skrive de sædvanlige floskler. De fleste arbejdsgivere er trætte af disse, og de fortæller intet om dig. Skil dig derfor ud og skriv en tekst der er unik til din ansøgning.