Sådan bliver du bedre til at spare op

Har du en opsparing, som du aldrig får sat penge ind på, fordi pengene slipper for hurtigt op? Hvis du gerne vil have flere penge til at spare op, er du nødt til at spare nogle penge et andet sted. Du bruger garanteret penge på nogle ting, der slet ikke er nødvendige. Det handler om at skære ned på den slags ting.

Sæt penge ind på din opsparing først på måneden

Først og fremmest er det altid en god idé at sætte penge ind på din opsparing først på måneden, for så bruger du dem ikke på noget unødvendigt. Hvis du plejer at gøre det sidst på måneden, er det ikke sikkert, at der er nogle penge tilbage til den tid.

Skær ned på dine impulskøb

Når du skal stoppe med at bruge penge, som faktisk slet ikke er nødvendige at bruge, kan du starte ved de impulskøb, du garanteret foretager dig en gang imellem. Det er rigtig nemt at blive fristet af ting, du slet ikke behøver, når du f.eks.:

  • handler dagligvarer

  • er ude og shoppe nyt tøj

Du skal forsøge udelukkende at holde øjnene på de ting, som du faktisk tog ud efter at købe. Selvom du f.eks. ser et godt tilbud, behøver du ikke nødvendigvis at købe det.

Kvit smøgerne og vælg en e-cigaret i stedet

Der er penge at hente, hvis du skifter dine almindelige cigaretter ud med en e-cigaret. Du kan købe en e-cigaret starterpakke her. Dog har det ikke kun den ene fordel, for du kan også:

  • undgå, at dit tøj, hår, møbler m.m. kommer til at lugte dårligt af røg

  • helt selv vælge smag på din e-cigaret, så du kan skifte den ud, så snart du bliver træt af en smag

  • undgå en masse besvær med aske, skodder, lightere osv.