Sådan får du mere selvforkælelse ind i din hverdag

Selvforkælelse er rigtig vigtigt at prioritere i en travl hverdag. Når du har travlt med arbejde, deadlines og praktiske gøremål, kan du godt glemme at forkæle dig selv.

Når du forkæler dig selv, så får du en pause fra alt det, der hører din hverdag til af praktiske ting og sager. Det er vigtigt, at du tager dig tid til dig selv, hvis du vil blive ved med at kunne holde overskuddet oppe.

Men hvordan kan du forkæle dig selv?

Giv dig selv en daglig hudplejerutine

Selvforkælelse behøver ikke at betyde, at du gør et eller andet stort for dig selv, hvor du tager på spaophold el.lign. Det er også selvforkælelse, men det kan også være langt mindre ting. Du skal forsøge at gøre selvforkælelse til en automatisk del af din hverdag.

Det kan du gøre ved f.eks. at give dig selv en daglig hudplejerutine. Når du bruger nogle lækre produkter på din hud hver dag, forkæler du din hud. Du føler hver dag, at du gør noget godt for dig selv. Det er en rigtig god måde at starte og slutte din dag på.

Hyg dig med dine venner og familie

Selvforkælelse er i bund og grund at gøre ting, som får dig til at slappe af og være glad. Derfor er selvforkælelse også, når du prioriterer at være sammen med de mennesker, der gør dig glad. Selvom du har meget at se til, bør du lave aftaler med dine venner og familie. Det er nemlig der, du lader op og får ny energi til at kunne overskue arbejde og praktiske gøremål.

Du kan f.eks. invitere din familie forbi til boller, invitere din veninde med ud på café eller arrangere en filmaften for dine venner.

Gå en lang tur i naturen

Hvis du har brug for at trække dig tilbage og suge ny energi, kan du f.eks. gå en lang tur i naturen. Der er noget helt særligt beroligende over naturen. Når du går ude i naturen, får du noget frisk luft og ro til hovedet. Du kan gå og tænke over nogle af alle de ting, som du ellers ikke har tid til at sætte dig ned og tænke over. Det er ofte på den slags ture, du kan få nye idéer og tanker.

Lav ingenting og lyt til en lydbog

Er du dårlig til at sidde stille og lave ingenting? Har du det bedst med at lave noget hele tiden? Nogle gange er det rigtig godt bare at lave ingenting, så du kan få en pause fra alle dine planer. Hvis du har lavet meget i en periode, så tag en dag hvor du ingen planer har.

Hvis du alligevel gerne vil lave noget, kan du lytte til en lydbog, læse i en bog, høre en podcast el.lign. Det er alt sammen noget, du kan lave, imens du slapper helt af. Desuden skal du huske på, at det er okay at tilsidesætte pligter og bare slappe af nogle gange.