Derfor er dukker (muligvis) det perfekte legetøj

Går du måske og overvejer, hvad du skal give en lille pige i fødselsdagsgave? Har du selv været meget glad for at lege med dukker som barn? Er du interesseret i at vide mere om, hvilken betydning det rette legetøj kan have for et barns udvikling? Uanset hvad er der mange gode grunde til at læse videre, for her vil vi undersøge, præcis hvilke fordele der kan være ved en af mange pigers, og også drenges, foretrukne typer legetøj gennem generationer.

Der er ingen faste regler for legene

For det første er lige netop denne type legetøj godt for børn, fordi der ikke på forhånd er udsagt nogle regler om, hvordan legen skal fungere. Det er altså barnet selv, der får lov at definere slagets gang. På den måde kan fantasien altså få helt frit spil i flere timer, og det er både sjovt og sundt for det legende barn.

Her er plads til at eksperimentere

En anden stor fordel ved dukker er, at de giver mulighed for at eksperimentere. Da de ofte er menneskelignende, vil mange børn begynde at lege med dem på en måde, der minder om virkeligheden. Det giver anledning til at eksperimentere med forskellige situationer og scenarier, og det kan være en utroligt lærerig måde at lege på.

Der er plads til indlevelse

Når barnet begynder at leve sig ind i legen, så vil han eller hun også kunne begynde at sætte sig i dukken sted. Når der på den måde både eksperimenteres med forskellige situationer og scenarier, og barnet samtidig bruger legen til at leve sig ind i legen, så kan man ikke andet end at forestille sig, at det også giver mulighed for at styrke empatien.

At empatien bliver aktiveret, er i øvrigt påvist af et hold forskere fra Cardiff University, der så på legende børns hjerneaktivitet.