Vælg en efterskole med linjefag

Drømmer du om at tage et år på efterskole? Der er mange unge mennesker, der vælger at tage deres 9 eller 10. klasse på en efterskole. Efterskoleåret er et vigtigt år for unge mennesker, da det er med til at danne dem som voksne mennesker og de lærer at stå på egne ben. Når du skal vælge en efterskole, så har du flere ting, du skal forholde dig til. En af disse ting er bl.a. valg af ”linje” på din efterskole. Det vil vi komme mere omkring i artiklen her. Så læs med her nedenfor om de forskellige linjer, du kan vælge imellem på en efterskole. 

Hvad betyder ”en linje?”

En linje er en slags studieretning, du kan vælge at gå på, imens du er på efterskole. Du vil modtage almindelig undervisning i de klassiske skolefag, såsom dansk, engelsk, historie, matematik. En linje er en mere en slags retning, du er særlig interesseret i. Det kan f.eks. interesser som sport, musik, design eller udeliv. Linjeudbuddet kan være meget forskelligt fra efterskole til efterskole. Hvis du har en specifik linje, du er på udkig efter, så skal du sørge for at gøre din research grundigt forinden. På denne måde kan du finde netop den efterskole, der tilbyder den linje, som du er på udkig efter.

Boldspil

En af de populære linjer blandt unge mennesker er boldspil. Nogle efterskole vil måske tilbyde en linje, der er mere specifik, såsom ”fodbold” eller ”håndbold.” Men på en linje med boldspil kan du blive introduceret til en række forskellige sportsgrene, hvor du kommer i berøring med en bold. Det kan så være basketball, softball, håndbold, fodbold, volleyball etc. Hvis du er meget interesseret i sport, så kan denne linje være det helt rette valg for dig. Du kan vælge et supplerende valgfag ved siden af din linjefag, hvor der undervises i en meget unik sportsgren. Det kan være curling, golf eller paddleboard. 

Udeliv/friluftsliv

Et andet populært valg er udeliv/friluftsliv. Her kommer du ud i naturen og skal udfordres med forskellige opgaver, som mange mennesker elsker. Det kan være vandreture, camping, kajaksejlads og fiskeri. Det kan også omfatte mere unikke ting som at bygge hytter, klatre i træer og lave lejrbål. Hvis du har en eventyrlysten ånd og ønsker at udforske naturen, så er denne linje helt sikkert noget for dig. Her kan du f.eks. tage et supplerende valgfag i en udelivssport, som måske ikke tilbydes på din linjefag. Det kan være kajak. Så skal du finde en kajak efterskole, der kan tilbyde dette valgfag til dig. 

Musik

Musik er en stor passion for mange unge mennesker. Hvis du ønsker at udforske musikken mere indgående, er en efterskole med en musiklinje helt sikkert det rigtige valg for dig. Her vil du få undervisning i forskellige instrumenter, sang og sangskrivning. Du kan også vælge at lære om forskellige musikgenrer som f.eks. jazz eller klassisk musik. Derudover kan du ofte vælge at tage musik som valgfag. Det giver dig mulighed for at videreudvikle dit musikalske talent. Du kan f.eks. lære at spille klaver eller guitar.