Er du klar til, at din nye hvalp flytter ind?

Blød, fluffy og lille bitte. Og fuldkommen uimodståelig. At få en hvalp hjem er noget af det skønneste. Deres små korte ben, der stavrer lystigt af sted, og den lille våde snude, der går på opdagelse overalt. Men at få en hvalp hjem i huset er ikke nødvendigvis lutter lagkage. For der er en masse forholdsregler, der skal tages, når det nye firbenende familiemedlem flytter ind.

Når hvalpen skal hentes

Når du skal hente din hvalp, kan du godt forvente, at den bliver ked at af skulle adskilles fra sin mor. Du kan lette dens angst ved at medbringe en bamse eller et tæppe, der lugter af den mor. Nogle opdrættere sørger for at give hvalpene sådan en lille ting med. Men for at være på de sikre side, kan du tage en bamse med, der kan ligge i hundemors kurv i dagene op til afhentning.

Når hvalpen lige kommer hjem

Det er en helt ny verden, som hvalpen skal vænne sig til i sit nye hjem. Og det kan være en overvældende oplevelse. Sørg derfor at holde døre lukket ind til nogle af rummene i huset, så hvalpens færden bliver begrænset til et mindre område, den bedre kan overskue.

Det kan være fristende at invitere en masse mennesker hjem og se hvalpen på den første dag, men giv hvalpen lov til at finde sig til ro i sit nye hjem. Den skal lige lære at blive tryg i de nye omgivelser.

Socialisering af hvalpen

At hvalpen bliver godt socialiseret er en vigtig del af dens indlæring, så den bliver en god og omgængelig hund. Introducer derfor hvalpen til forskellige mennesker, dyr og steder i dens første levemåneder. Jo mere den oplever i sine første levemåneder, jo lettere vil den have ved at føle sig godt tilpas fremover.

Det er en god idé at melde sig på et hvalpehold, hvor din hvalp kan møde andre hundehvalpe. Her lærer de en masse sociale koder, der vil komme dem til gavn senere i livet og i mødet med andre dyr.

Din hvalp skal forsikres

Den mindre kedelig del ved det at have hund er, at man skal have styr på forsikringerne og alt det praktiske. For din hvalp kan komme ud for uheld, hvor det kan være nødvendigt at rådføre sig med eksperter. Eksempelvis hvis din hund ødelægger andre folks ejendom eller kommer til at gøre skade på nogen.

Derudover kan du med fordel få en forsikring, der kan hjælpe, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. For ellers kan udgiften til dyrlægen hurtigt løbe op, hvis man står med hele regningen selv.