Sådan fejrer du barnets første fødselsdag

Barnets første fødselsdag er for mange noget rigtigt særligt. Hos rigtigt mange mødre og fædre vandrer tankerne tilbage til den dag, hvor barnet kom til verden, og med ét står tiden stille. De kigger på deres lille pode og indser, hvor hurtigt tiden pludseligt er gået. Minderne vælter frem fra de første timer, dage og uger, og for rigtigt mange kan det nærmest forekomme uvirkeligt, at der er gået et helt år.

Det betyder også, at mange forældre ønsker at gøre noget særligt ud af dagen. Men hvordan fejrer man egentligt barnets første fødselsdag? På trods af at barnet er vokset det sidste års tid, er det alligevel nok begrænset, hvor meget den lille pode opfatter. I denne artikel får du en række gode idéer til, hvordan du kan fejre barnets første fødselsdag.

Skab hyggelige og festlige rammer

Som med så mange andre mærkedage eller festlige begivenheder, er det skønt at gøre lidt ekstra ud af rammerne. Hvis du holder det i vante rammer derhjemme, forslår vi, at du pynter op med balloner, dug og flag. Og der er ingen grund til at holde det stilrent og minimalistisk denne dag! Jo mere knald på farverne i dekorationen, jo hyggeligere og sjovere er det. Barnet er stadig i en alder, hvor det er fascineret af kraftige farver og mønstre, og derfor er det helt lovligt at skrue op for disse.

Nem og enkel menu

Når det kommer til at skulle sammensætte en menu, lyder vores råd: Gør det så enkelt som muligt. Denne dag er i barnets tegn, og det handler om at hygge med den lille pode samt eventuelle gæster. I stedet for at bruge flere timer i køkkenet på at skabe en menu, som det egentligt kun er de voksne, der får noget ud af, bør du prioritere tiden på gæster og fødselar.

Hvis du holder et morgen- eller eftermiddagsarrangement, kan du bage boller og kage og servere varme og kolde drikkevarer til. Det kan alt sammen forberedes dagen før, og du slipper altså for at rende i pendulfart mellem køkkenet og gæsterne på dagen. Er der i stedet tale om et aftenarrangement, kan du med fordel servere lasagne med en lækker salat eller lidt små anretninger, som gæsterne selv kan nippe til. Fælles for begge løsninger er, at det kan forberedes dagen før eller timerne inden.

Ønsk dig brugbare ting

Det kan indimellem være svært at finde på ønsker, da mange selv køber de ting, de mangler, løbende. Ikke desto mindre er barnets 1-års fødselsdag en god anledning til at ønske sig ting, du normalt ikke selv hopper ud og køber. Det kan for eksempel være økologisk børnetøj, lidt dyrere legetøj eller babytilbehør til forældrene. Økologisk børnetøj er oppe i tiden og hos babynature.dk, finder du et bredt udvalg af alt fra økologisk børnetøj og økologisk legetøj til økologisk tilbehør som stofbleer, solcreme og meget andet.

Det er dog også en god anledning til at ønske sig nye baby- eller juniordyner, da den lille pode inden for det næste år blot vil vokse sig endnu større. Især babydyner og -madrasser i kapok er populære, eftersom de lette fibre gør kapokken yderst lækker og silkeagtig. Derudover er kapok temperaturregulerende, og det reflekterer varmen på en rigtig behagelig måde.