Sådan hjælper du dig selv til bedre karakterer

Kampen om høje karakterer er en kamp som for mange får en kæmpe betydning. Uden de rette karakterer på afgangseksamen fra folkeskolen kan det være en udfordring at komme ind på en ungdomsuddannelse, mens lave karakterer kan være en endnu størring hindring på ungdomsuddannelsen, hvor de eftertragtede studier på universiteterne ofte kræver et ret godt snit. Heldigvis er der mange måder hvorpå du kan hjælpe dig selv til en bedre karakter. Vi giver dig herunder 3 gode tips og tricks til hvordan.

Den simple: lav dine lektier

Det lyder helt simpelt, men for nogle kan det godt være en større udfordring at komme igennem alle lektierne. Svære udregninger i matematik og rapporter i kemi/fysik får dog flere til at søge de nemme og løsninger gennem at aflevere opgaver der enten er kopieret af eller kun delvist færdige. Hold dig fra dette, og se din lektietid som en nødvendig investering i din uddannelse, så går det lidt nemmere. Er du udfordret at dit faglige niveau og forståelse inden for et givent fag, kan du overveje at søge hjælp i enten lektiecafeer eller gennem en personlig mentor og lektiehjælper. Sidstenævnte kan du læs mere om her.

Den komplicerede: lad dig inspirere af andre

Når der skal laves grupper i både folkeskolen og på ungdomsuddannelser, har de fleste det med at vælge at gå i grupper med dem der ligner en selv – ens veninder. Dette kan være en fordel i forhold til at få gruppedynamikken til at fungere, hvor en negativ konsekvens heraf kan være, at du aldrig bliver udfordret i din måde at arbejde på. Forsøg i stedet at indgå i forskellige grupper, hvor du både kan blive fagligt udfordret af nogle der er måske skarpere i skolen end dig, og hvor du samtidigt også kan lade dig inspirere af andre måder at arbejde på. 

Den smarte: vær aktiv

At være lærerens kæledække er langt fra så slemt som det lyder. Viser du dine undervisere at du er aktiv i klassen, og at du gør et forsøg på at blive bedre, vil din underviser som regel være mere motiveret til at hjælpe netop dig. Når årskaraktererne så skal uddeles, vil et godt indtryk på din underviser også ofte resultere i en fin karakter. Husk derfor at være aktiv i timen, ræk hænderne op og ellers bare vis at du interesserer dig for dit fag. Det lønner sig alt sammen i sidste ende.