Sådan passer du bedst på din hud i alt slags vejr

Vores hud er vigtig. Desuden er der ikke noget værre end tør hud, der skaller af på næsen… Faktisk spiller vejret også en vigtig rolle for, hvordan du skal passe på din hud afhængigt af, om det er en varm sommerdag eller en kold vinterdag. Særligt fordi den skarpe sol og den bidende kulde kan forårsage store skader på din hud. Men hvordan passer man bedst på sin hud, så man undgår disse scenarier? Læs med herunder, når vi kommer med de bedste råd til hudpleje i alt slags vejr. 

Beskyt din hud mod den skarpe sol

Vejret har meget at sige, når det kommer til hudpleje, særligt når det kommer til varmt sommervejr og hård vinterkulde. For om sommeren er det aldeles vigtigt at beskytte huden mod solens UV-stråler med en effektiv solcreme, der fungerer som en beskyttende lag. Ved at bruge solcreme mindsker du risikoen for at blive solskoldet og få hudkræft. Men hvad du måske ikke ved, er at overdreven solbadning og solarium er den største synder, når det kommer til rynker… Det hænger sammen med af stråler fra solen giver forandringer i hudens dybere lag, der speeder hudens naturlige aldringsproces op. Selvfølgelig findes der måder, hvorpå du kan undgå rynker for eksempel med botox i Silkeborg. Det ideelle er dog, at du passer godt på din hud og bruger godt med solcreme i de varme sommermåneder.

Beskyt din hud i de kolde vintermåneder

Faktisk kan du med gode grunde anvende solcreme hele året rundt, da temperaturen ikke påvirker, om UV-strålingen er høj eller lav. Derimod gør kulden bare, at du ikke kan mærke, når solen brænder på huden. Det er dog ikke ensbetydende med, at din hud ikke bliver skadet – for det gør den. Din hud er mindst lige så udsat i de kolde vintermåneder, hvilket skyldes kombinationen af den bidende kulde udenfor og den tørre luft indenfor, der resulterer i tør og skadet hud. Derfor er det vigtigt, at du plejer din hud med en fed creme både for at genoprette hudens overflade men også for at give huden et beskyttende lag i det kolde vejr. Desuden skal du undgå intensiv rensning af huden med parfumerede sæber, da det kan forstyrre produktionen af hudens naturlige fedtlag. Når huden tørrer ud, får den mikroskopiske revner og bliver ekstra sårbar, da makeup og andet kan trænge ind i revnerne og forårsage kløe og irritation.