Sådan styler du dit hår

Hårstyling

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det kan være svært at finde nye måder, hvorpå du kan style dit hår. Ofte ender du måske med slet ikke at få gjort noget ved håret, fordi morgenen går med makeup, morgenmad og lignende. Det er dog synd, hvis du springer hår-stylingen over, da flot hår ikke er til at undervurdere. Det helt rette hår sætter lige prikken over i’et på dit look og kan gøre det sidste for, at din selvtillid får et boost. Men hvordan kan du så style håret? Det giver vi dig tips til her.

Glat dit hår med et glattejern – eller lav krøller

En nem måde at lave en hurtig styling af håret er ved at bruge et glattejern. Sørg for at håret er tørt, put et varmebeskyttende produkt i håret og red det igennem. Nu kan du sætte glattejernet på en tot hår og langsomt trække nedad. Dette glatter håret helt ud, hvilket giver et smukt og elegant udtryk.

Du kan også anvende et glattejern til at lave krøller med. Her skal du igen have tørt hår redt igennem med varmebeskyttelse. Tag en tot hår og sæt glattejernet herpå. Nu skal du ikke blot kører nedad – men først rotere glattejernet med hår indeni. Herefter kører du langsomt nedad, og du vil få de fineste krøller. Det kan tage lidt tid at vænne sig til bevægelserne, men så snart du har lært tricket, er det ligeledes en nem styling-måde. Mangler du et nyt glattejern, bør du læse denne glattejern test, så du er sikker på at få fat i det bedste.

Lav bløde og smukke krøller med et krøllejern

For at lave de blødeste og smukkeste krøller er det klart en fordel at anvende et krøllejern. Der findes et væld af forskellige krøllejern på markedet, der giver dig mulighed for at lave varierende typer af krøller. Jo større krøllejernets varmeområde er, jo større og blødere vil krøllerne blive.

Ligesom ved glatning af håret, skal du ved brug af et krøllejern have tørt hår med varmebeskyttelse i. Brug krøllejernet efter dets anvisninger, og sørg for først at røre ved dine krøller, når håret er kølet af. Rører du ved krøllerne, imens de er varme, kan du nemt komme til at trække dem ud. Afslut med hårspray og hårolie for den fineste finish.

Sæt håret op i forskellige frisurer

Du kan selvfølgelig også style dit hår på anden vis end ved brug af et glattejern eller et krøllejern. Her skal du i stedet have fat i hårelastikker, hårspænder og hårpynt. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke frisurer du kan lave. Høje hestehaler og knolde, lave hestehaler og knolde, sidefletninger, franske fletninger, sildebensfletninger, halvdelen af håret samlet bagpå, hårspænder, scrunchies, hårbøjler – mulighederne er uendelige.

Ønsker du at prøve en ny frisure for første gang, kan det til tider være en bøvlet affære. Her kan du med fordel se onlinevideoer på YouTube – såkaldte hair tutorials. Her vil du trinvist blive guidet til den enkelte frisure, samtidig med du ser en video af, hvordan det rent faktisk udføres. Dette er en behjælpelig hånd ved frisure, som du har svært ved at få til at sidde som ønsket.